2020 - 2019 - Arrangement Kalender Life-boats

3. APRIL 2020 GENERALFORSAMLING OG GENSYNSFEST

Generalforsamling og gensynsfest

med Chili con carne og fælles hygge i

Støtteforeningen Life-Boats

Fredag den 3. april kl. 18.00

i Marit Benthe Norheims atelier, Houenvej 52, Mygdal, 9800 Hjørring

 

Så er det tid til Generalforsamling 2020 i Støtteforeningen Life-Boats. Vi glæder os til at se jer alle til en lille gensynsfest, hvor der bliver rig mulighed for at hilse på hinanden og samtidig få en spændende opdatering af, hvordan livet ser ud for Støtteforeningen og for Life-Boats Sejlende Skulpturer.

Life-Boats har ligget godt og trygt på Hals Havn vinteren over og med foråret kommer rengøring og klargøring til sommerens sejlads i Norge, som vi håber at kunne realisere med opbakning fra både dansk og norsk side, samt ikke mindst med støtte fra vores trofaste medlemmer. 

Hvis alt går vel, håber vi på generalforsamlingen at kunne melde sejlrute og havne ud for de af jer, der glæder sig til at gense ”damerne” på vandet og tage en tørn i Norge! 

Vi har brug for nye kræfter i bestyrelsen og opfordrer alle, der har lyst til at bidrage til arbejdet, til at melde sig.

 

ALLE ER VELKOMNE!  –  Tilmelding, af hensyn til mad og drikke på life-boats@outlook.comgerne inden den 30/3-20

  AFLYST  

10. MARTS 2020 FOREDRAG, AALBORG

Life-boats

Kvindeliv på tværs af grænser

 

Tirsdag den 10.03 kl. 17.00 – 18.45

i Auditorie 6, Badehusvej 21, Aalborg

 

Billedkunstner Marit Benthe Norheim og Professor i sociologi ved Aalborg Universitet Ann-Dorthe Christensen.

Foredraget er et unikt møde mellem kunst og forskning. De to har sammen skrevet bogen ”Mit skib er ladet med Minder” baseret på 18 livsfortællinger med nulevende kvinder over 70 år som har rødder i 27 forskellige lande og med vidt forskellig baggrund.

Bogen er knyttet til det tredje skib og dets 19 galionsfigurer. Et fælles budskab om at huske fortiden og bruge erfaringerne herfra til at fremme åbenhed og tolerance.

 

Biletter kan købes hos Folkeuniversitetet eller ved indgangen, kr. 125,-. Unge under 25 år har gratis adgang.

Arrangør: Folkeuniversitetet og Fred i Verden – Fredsby Aalborg

2. MARTS 2020 FOREDRAG, ARCATA, CALIFORNIEN, USA

women i public art, why it matters.jpg

Benthe er inviteret til Californien for at holde et foredrag ved, Arcata Playhouse i Arcata.

 

ZERO TO FIERCE

Playhouse Arts afholder  deres fjerde årlige: Zero To Fierce Women's Festival. Denne 10 dages begivenhed der fejrer kreative kvinder i vores samfund, er centreret omkring International Women's Day, søndag 8 marts.

KVINDER I OFFENTLIG KUNST: HVORFOR DET BETYDER NOGET

Marit Benthe Norheim vil diskutere mobilitet, fleksibilitet, social deltagelse, direkte engagement og samarbejde, og hendes egen internationale arbejde med kunst som kvinde i det offentlige rum. 

 

Link til foredraget

Pressemeddelelse fra Arcata Playhouse

9.FEB - 26.APRIL 2020 KUNSTHAUS DRESDEN, TYSKLAND

PERFORMANCE MED ROLLING ANGELS, OG UDSTILLING OM LIFE-BOATS

MED I 75-ÅRS MINDEMARKERING FOR BOMBARDEMENTET AF DRESDEN

I TYSKLAND DEN 13. FEBRUAR 1945

 

"Jeg er med på noe her, som jeg er virkelig beæret over å bli bedt om – som rammer kjernen av

det jeg ønsker med min kunst, og det er ringvirkninger fra Life-boats!" 

Marit Benthe Norheim

Benthe med Rullende Engle

FRA DEN 5. FEBRUAR TIL DEN 16. FEBRUAR 2020
Kunstprojektet er et initiativ fra Kunsthaus Dresden med den dansk-norske kunstner Marit Benthe Norheim og den norske komponist Geir Johnson i byrummet i centrum af Dresden. Engleflokken vil ankomme til centrum foran Culture Palace den 5. februar kl. 17.00. Hvor Borgmesteren af Dresden, Dirk Hilbert vil være tilstede. Derefter vil de bevæge sig rundt i Dresden frem til Mindemarkeringen den 13. februar, sat i programmet som en Performance af 17 engle, hvor bl.a Forbundspræsidenten Frank-Walter Steinmeier vil være tilstede. En dag hvor tusinde af mennesker vil holde hinanden i hænderne i en ring rundt om byen, for at vise at de står samlet for fred. Derefter vil hele engleflokken fortsætte sin færd i Dresden, frem til den 8. maj, dagen for kapitulationen. De ønsker at bruge dem som budbringere af håb, trøst og fred.

De rullende englene er modelleret i beton, over gamle skraldespandestativer og har indlagte lydbilleder, skabt af komponisten Geir Johnson.

2 af englene er lavet specielt til Dresden, bestilt af Dresden Kunsthaus, og vil blive der permanent.

9. FEB – 26. APRIL 2020, I KUNSTHAUS DRESDEN, UDSTILLINGEN, REQUIEM 
Life-boats er en del af gruppe udstillingen REQUIEM, om moderne kunstneriske perspektiver på mindehøjtidelighed og sorg, hos Kunsthaus Dresden. Her vil Life-boats have et eget rum i Kunsthaus Dresden, hvor der vises dele af prosessen rundt de tre sejlende skulpturer Life-boats, med hovedvægt på "Mit skib er ladet med Minder" og den del af projektet.

Kunsthaus Dresden direktør Christiane Mennicke-Schwarz vil også arbejde for, på sigt at få Life-boats til Dresden.

LÆS MERE PÅ NORHEIM.DK

5.NOVEMBER 2019  FOREDRAG, DET DANSKE INSTITUT I ATHEN

5.JULI 2019 FORESTILLING OG FOREDRAG, DRONNINGLUND KUNSTCENTER 

Kl. 19.00 Unge og Aasen Teater opfører en danse-teaterforestilling inspireret af Kvinde-portrætterne på ”Skibet er ladet med minder” – et af skibene i Lifeboats.
 

Kl. 20.00 ”Portrætter på tværs af grænser og tilhørsforhold” – et foredrag af kunstneren bag Lifeboats Marit Benthe Norheim. Foredraget tager udgangspunkt i de 18 kvindeportrætter.

aasen dronning galli.jpg

23.JUNI-25.AUG 2019 PORTRÆTUDSTILLING, DRONNINGLUND  

Marit Benthe Norheim deltager med de 19 portrætter, der er forarbejder til galionsfigurerne på Mit skib er ladet med Minder.

OM UDSTILLINGEN: 18 kunstnere viser deres arbejde. 18 kunstnere, der arbejder meget forskelligt. Dermed viser udstillingen både det klassiske, meget naturalistiske portræt, alle malet på forskellig vis. Men udstillingen rummer også portrætter, der er næsten abstrakte, hvor det væsentlige ikke har været at vise nogen genkendelighed med et bestemt menneske, men mere at sætte fokus på bestemte træk i et ansigt. Desuden er der værker af kunstnere, der arbejder med portrætter i rumlig, skulpturel form.

forside-program.jpg

Læs mere om udstillingen, og se hele programmet på Dronninglund Kunstcenters hjemmeside

Der er fernisering af Portrætudstillingen den 23. juni kl. 11.30

Udstillingen åbnes af Rektor for Kolding Designskole, fhv. Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen. Der bydes på et glas vin og musikalsk indslag ved Emma og Christian Bendix. Hent invitationen her

6.MAJ 2019 LIFE-BOATS SOM INSPIRATIONSOPLÆG 

Kunst gør en forskel i udsatte boligområder.
Kulturministeriet har oprettet en ny pulje "Kultur i udsatte boligområder". Puljens formål er, med udgangspunkt i kunst- og kulturel deltagelse, at fremme beboere i udsatte boligområders deltagelse, engagement og integration i samfundet.

Formålet er at støtte projekter, der bygger på danske værdier så som demokrati, aktivt medborgerskab, ytringsfrihed og dialog, og som anvender kunstneriske og kulturelle redskaber, der starter positive fællesskaber.

 

I den forbindelse afholdes der en camp den 6. maj 2019.
Slots- og Kulturstyrelsen er vært for campen, som henvender sig til aktører fra det boligsociale område og det kulturelle område. Campens formål er at bygge bro mellem de to områder og understøtte partnerskaber, der er en forudsætning for at søge midler fra puljen. Campen åbnes af Kulturminister Mette Bock.


På campen deltager Ann-Dorte Christensen, professor i sociologi ved Aalborg Universitet, og Marit Benthe Norheim, billedkunstner med inspirationsoplægget:

 

KULTUREL SAMSKABELSE

Inspirationsoplæg med afsæt i Ann-Dorte Christensen og Marit Benthe Norheims projekt ’Skibet er ladet med minder – fortællinger om kvindeliv på tværs af grænser’, som er baseret på samarbejde om det sejlende skulpturprojekt ’Life-boats’. Oplægget efterfølges af drøftelse og projektarbejde om kulturel samskabelse og deltagelse.

29. MARTS 2019 GENERALFORSAMLING I STØTTEFORENINGEN

Generalforsamling og gensynsfest i Støtteforeningen Life-Boats

med suppe og fælles hygge

Fredag den 29. marts kl. 18.00

i Marit Benthe Norheims atelier, Houenvej 52, Mygdal.

ALLE ER VELKOMNE!  –  Tilmelding dog af hensyn til mad og drikke på igp@grundmail.dk

 

Hent hele invitationen med dagsorden her

9. JANUAR 2019 FOREDRAG I ROSKILDE