top of page

Den selvejende institution Life-boats sejlende skulpturer 

Den Selvejende Institution Life-Boats Sejlende Skulpturer blev stiftet 11. December 2017. Institutionens formål er at forestå bevaring og formidling af kunstprojektet Life Boats, en sejlende skulpturinstallation skabt af Marit Benthe Norheim.

 

Institutionen viderefører det arbejde, som Den Selvejende Institution Life-Boats fuldførte i perioden 2012 til 2017, nemlig at færdiggøre de tre skibe, som skulpturinstallationen består af, og gennemføre en lang række udvekslingsrejser i danske farvande.  Det drejer sig om jomfrusejladsen i Limfjorden i 2016 samt et kulturtogt til flere end 50 havne i de indre danske farvande i 2017 – herunder til København Copenhagen Contemporary som ambassadør for Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017.

 

Bestyrelsen for Den Selvejende Institution Life-Boats Sejlende Skulpturer arbejder nu for at udfolde projektet og kunstnerens oprindelige mission: at bringe de sejlende skulpturer videre ud i verden og skabe kulturudveksling gennem formidling af kunsten på tværs af grænser langs Europas vandveje.

 

 

Bestyrelsen består af:

 

Leif Stiholt, Formand. Direktør i Stiholt A/S.

Lene Augusta Jørgensen. Rektor University College Nordjyland UCN

 

Niels Mellergaard. Landskabsarkitekt.

Finn Berggren. International Advisor, Berggren Consult. Tidligere forstander, Gerlev Idrætshøjskole, 2002-2019

 

bottom of page