2019 - Arrangement Kalender Life-boats

5. NOVEMBER FOREDRAG, DET DANSKE INSTITUT I ATHEN, GRÆKENLAND

5. JULI FORESTILLING OG FOREDRAG, DRONNINGLUND KUNSTCENTER 

Kl. 19.00 Unge og Aasen Teater opfører en danse-teaterforestilling inspireret af Kvinde-portrætterne på ”Skibet er ladet med minder” – et af skibene i Lifeboats.
 

Kl. 20.00 ”Portrætter på tværs af grænser og tilhørsforhold” – et foredrag af kunstneren bag Lifeboats Marit Benthe Norheim. Foredraget tager udgangspunkt i de 18 kvindeportrætter.

aasen dronning galli.jpg

23.JUNI-25.AUG PORTRÆTUDSTILLING, DRONNINGLUND KUNSTCENTER 

Marit Benthe Norheim deltager med de 19 portrætter, der er forarbejder til galionsfigurerne på Mit skib er ladet med Minder.

OM UDSTILLINGEN: 18 kunstnere viser deres arbejde. 18 kunstnere, der arbejder meget forskelligt. Dermed viser udstillingen både det klassiske, meget naturalistiske portræt, alle malet på forskellig vis. Men udstillingen rummer også portrætter, der er næsten abstrakte, hvor det væsentlige ikke har været at vise nogen genkendelighed med et bestemt menneske, men mere at sætte fokus på bestemte træk i et ansigt. Desuden er der værker af kunstnere, der arbejder med portrætter i rumlig, skulpturel form.

forside-program.jpg

Læs mere om udstillingen, og se hele programmet på Dronninglund Kunstcenters hjemmeside

Der er fernisering af Portrætudstillingen den 23. juni kl. 11.30

Udstillingen åbnes af Rektor for Kolding Designskole, fhv. Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen. Der bydes på et glas vin og musikalsk indslag ved Emma og Christian Bendix. Hent invitationen her

6. MAJ LIFE-BOATS SOM INSPIRATIONSOPLÆG 

Kunst gør en forskel i udsatte boligområder.
Kulturministeriet har oprettet en ny pulje "Kultur i udsatte boligområder". Puljens formål er, med udgangspunkt i kunst- og kulturel deltagelse, at fremme beboere i udsatte boligområders deltagelse, engagement og integration i samfundet.

Formålet er at støtte projekter, der bygger på danske værdier så som demokrati, aktivt medborgerskab, ytringsfrihed og dialog, og som anvender kunstneriske og kulturelle redskaber, der starter positive fællesskaber.

 

I den forbindelse afholdes der en camp den 6. maj 2019.
Slots- og Kulturstyrelsen er vært for campen, som henvender sig til aktører fra det boligsociale område og det kulturelle område. Campens formål er at bygge bro mellem de to områder og understøtte partnerskaber, der er en forudsætning for at søge midler fra puljen. Campen åbnes af Kulturminister Mette Bock.


På campen deltager Ann-Dorte Christensen, professor i sociologi ved Aalborg Universitet, og Marit Benthe Norheim, billedkunstner med inspirationsoplægget:

 

KULTUREL SAMSKABELSE

Inspirationsoplæg med afsæt i Ann-Dorte Christensen og Marit Benthe Norheims projekt ’Skibet er ladet med minder – fortællinger om kvindeliv på tværs af grænser’, som er baseret på samarbejde om det sejlende skulpturprojekt ’Life-boats’. Oplægget efterfølges af drøftelse og projektarbejde om kulturel samskabelse og deltagelse.

29. MARTS GENERALFORSAMLING I STØTTEFORENINGEN

Generalforsamling og gensynsfest i Støtteforeningen Life-Boats

med suppe og fælles hygge

Fredag den 29. marts kl. 18.00

i Marit Benthe Norheims atelier, Houenvej 52, Mygdal.

ALLE ER VELKOMNE!  –  Tilmelding dog af hensyn til mad og drikke på igp@grundmail.dk

 

Hent hele invitationen med dagsorden her

9. JANUAR FOREDRAG I ROSKILDE