top of page
Top galionsfigurerne

GALIONSFIGURERNE  MIT SKIB ER LADET MED MINDER

Hun flyder på maven, med mange små galionsfigurer på ryggen, så de kan holde udkig i alle retninger. 

De 19 galionsfigurerne er symbolske portrætter af nulevende kvinder over 70 år, som har det til fælles at de kommer fra forskellige kulturer og har forholdt sig til andre kulturer end sine egne - og som på denne måde overleverer deres fortællinger til de kommende generationer.

De er både markante kvindeskikkelser og mere anonyme repræsentanter for historierne. Deres livsfortællinger er præget af dét at have rejst og levet i andre kulturer end sine egne - af forskellige årsager, både som flygtninge, af kærlighed eller arbejde

”Som en klassisk symbolsk udtryksform repræsenterer galionsfiguren skibets beskytter. Den tredje Life-boats får dermed 19 kvindelige beskyttere. Udover at tage vare på skibet, vil de kvindelige galionsfigurer i kraft af al deres forskellighed også fungere som beskyttere mod snæversyn, undertrykkelse og intolerance. De repræsenterer ikke forskellige nationer; snarere er de ambassadører for det transnationale, samt for kulturelle værdier på tværs af landegrænser. ” 
Ann-Dorte Christensen

galionsfigur oversigt

Skitse af Marit Benthe Norheim over galionsfigurerne og

Deres placering på skibet.

Læs mere om kvinderne og

Deres portrætter ved at klikke

på navnene.

Galionsfigurerne har rødder i følgende lande Vietnam, Grønland, Somalia, Frankrig, Bosnien, Japan, Tyskland, Polen, Norge, USA, New- Zealand, Congo, Tanzania, Syrien, Kina/Taiwan, Sydafrika, Australien, England, Palæstina, Grækenland, India, Israel, Tyrkiet, Iran, Botswana, Zambia og Danmark.

galionsfigur-skits.gif

Skibet er ladet med minder

Fortællinger om kvindeliv på tværs af grænser

En bog af Ann-Dorte Christensen og Marit Benthe Norheim 

 

Rammen for bogen er de 18 kvinder,  der er portrætteret til
galionsfigurerne på ryggen af  ”Mit skib er ladet med Minder”

Se Marit Benthe Norheim fortælle om hendes arbejde og oplevelse med galionsfigurerne

bottom of page