top of page

Søsætning og dåb af Life-boats, 18. juni 2016

"Aalborg Regatta søsætning Life Boats
3 stolte, smukke og stærke kvinder skal i dag ud på deres første rejse sammen. De har længe samlet kræfter til rejsen i Mygdal, hvor hundreder af kærlige kyndige hænder har formet dem, klappet dem pudset dem, musset dem og gjort dem klar til at komme hjemmefra og ud i samfundet ud og leve og hylde det liv, som de er bestemt for.


Det er en stor ære at vi her i Aalborg lægge havn til at de bliver døbt og søsat, så de kan komme afsted med maner, og at vi på festlig vis også får lejlighed til at takke og hylde hele deres store familie. Der er dog en, som mere end nogen anden, bære æren for at Life Boats er kommet til verden og for at vi kan deltage i denne fest, nemlig deres "mor" kunstneren Marit Benthe Norheim."

Åbningstale af Lis Rom Andersen, Kulturchef Aalborg kommune

FILM FRA DAGEN

Film fra søsætning og dåben

Film fra receptionen med uddrag fra talerne

BILLEDE GALLERI FRA DAGEN

FOTOS AF HERIK BJERREGRAV

FOTOS AF SØREN TJØNNELAND

FOTOS AF CLAUS ØRNTOFT

FOTOS AF OLE UGILT LARSEN

TALER FRA DAGEN

"8 års arbeide, som mange ganger har vært ved å trekke tenner ut – er over – og på mange måter har det handlet om å tørre å tro på at det går an å gå på vannet"

Læs mere....

Marit Benthe Norheim

Billedkunstner og skaber af Life-boats

"Frem for alt skal der være en eller flere frontfigurer, som med stor engagement og inspiration deler visionen med alle de led, som indgår i den omfattende kæde, som et så omfattende projekt består af. Som frontfigur har du Benthe været perfekt. Du gav aldrig op, selv når alt så håbløst ud."

Læs mere....

Torben Venndt

Formand for Den  Selvejende

institution Life-boats

De 3 sejlende kvinder er først og fremmest lad med håb om at kærlighed og tolerance, fred og medmenneskelighed kan erobre en central plads i vor verden. Bådede er platforme for kunstneriske aktiviteter ombord og i de byer, hvor de lægger. Gennem kunsten skaber de et fintmasket kommunikations-system, der inddrager og aktiverer menneskene i nær og fjern – en stor kunstnerisk præstation har set dagens lys.

Læs mere....

Else Marie Bukdahl

Tidliger rektor for Det Kongelige Danske Kunstakademi

INVITATION, PROGRAM OG SANG TIL DAGEN

Dorte Larsen som var en stor hjælp og støtte til Life-boats, skrev denne smukke sang til den sidste støbefest i september 2015. Desværre er Dorte ikke hos os mere da hun døde pludseligt i foråret 2016. Sangen blev uddelt og sunget af sangerinde Sofie Trolde sammen med alle gæsterne til søsætningen.

bottom of page